Domov  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem
Naši Partneri


Ekonomika, obchod, podnikanie / eTREND - internetová služba týždenníka TREND


www.AutoDielyOnline24.sk

Pomôžeme s riešením Vašich problémov Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

S tými sa stretnete aj počas svojho podnikania. Skôr, či neskôr tak na Vás čaká množstvo komplikácií, s ktorými sa musíte vysporiadať.

Riešiť tak budete dôležité, ale aj menej podstatné otázky, ktoré sa budú týkať Vášho podnikania. O obchodnej stratégií, či možnostiach rastu svojej firmy musíte rozhodnúť sám. O pomoc síce môžete požiadať aj externého pracovníka, no ten Vám v podstate dá len iný uhol pohľadu, skúste ho teda nájsť aj sám.

Oveľa závažnejším problémom v podnikaní sú neplatiči. Aj na našom trhu ich je viac než dosť, preto je aj pravdepodobnosť, že sa s nimi stretnete pomerne vysoká. Nie vždy si totiž môžete zákazníkov vyberať, no v konečnom dôsledku môžete na to aj doplatiť.

Chýbajúce financie sú teda neraz spojené s neochotou našich klientov platiť svoje záväzky.
Dôvodom však nie je vždy len skutočnosť, že im chýbajú peniaze. K svojej hotovosti sa tak nevie dostať väčšina podnikateľov. Ak sa však takéto dlhy vyšplhajú na vyššie sumy, môže to predstavovať až existenčné riziko aj pre Vašu firmu. Práve preto by sme mali takéto situácie riešiť čo najskôr, no často nezostáva iné, ako celú záležitosť posunúť na súd. Tu sa však musíte obrniť trpezlivosťou, keďže rozhodovanie našich súdov trvá niekedy aj roky. Vám tak stále chýbajú peniaze a pridajú sa starosti so súdnymi konaniami.

Výhodnú, no najmä rýchlu možnosť, ako vyriešiť tieto ťažkosti, ponúka aj rozhodcovský súd . Ten totiž rozhoduje už v priebehu niekoľkých týždňov a jeho rozhodnutia sú právne záväzné. Vaše peniaze tak môžete mať na účte podstatne skôr. Aby ste však mohli využiť túto pomoc, ju nutné predvídať a už do podpisovanej zmluvy o spolupráci zahrnúť rozhodcovskú doložku, ktorej znenie nájdete aj na stránke rozsudok.sk .

Váš dočasný nedostatok hotovosti môžete vyriešiť aj pomocou pôžičiek pre podnikateľov.

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 21. July 2014 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore