Domov  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem
Naši Partneri


Ekonomika, obchod, podnikanie / eTREND - internetová služba týždenníka TREND


www.AutoDielyOnline24.sk

Myslite na financie Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

Peniaze sú pre náš život dôležité, bez nich by sme nemohli živiť rodinu, no dôležité postavenie majú aj v podnikaní.

Aj keď si túto činnosť väčšina ľudí predstavuje, ako vysoké zisky na úkor iných, opak je pravdou. Ako malý podnikateľ sa budete potýkať s množstvom problémov a nedostatok hotovosti bude jedným z nich. Ten môže nastať najmä na začiatku, kedy firma ešte nič nezarába, no vyžaduje nemalé investície, či už do strojov a technického vybavenia, alebo do reklamy, aby sa o Vás vôbec ľudia dozvedeli. Aj neustále zdokonaľovanie procesov, či získavanie kvalifikovaných pracovníkov ukrojí z Vašich prostriedkov nemalú časť.

Nedostatok hotovosti je tak väčšine podnikateľov dobre známy. To síce neznamená, že než začnete skutočne zarábať, prejde veľa času, no väčšina podceňuje práve svoju budúcnosť. Ak už zisk máte, je najlepším rozhodnutím investovať ho opäť do firmy. Tak si zabezpečíte náskok pred konkurenciou a aj neustále zdokonaľovanie tak priláka nových zákazníkov. Ak sa však rozhodnete peniaze investovať do seba, drahých áut, či mobilov, je zrejmé, že tieto peniaze budú chýbať vo firme. Práve preto krachuje veľa firiem.

Dajte si teda na svoje peniaze pozor a ich najlepšie investovanie dobre zvážte. Najmä na začiatku to však bez väčšej hotovosti nepôjde. Ak Vám chýba, siahnite po pôžičkách. Tie sú pomerne bežné, no pre podnikateľa nie je ich získanie jednoduché.

Práve zlé odhadnutie situácie môže o prostriedky pripraviť aj Vás. Myslieť teda dopredu sa oplatí, a tak zvážte aj poistenie svojich zamestnancov. Môže Vám totiž zachrániť nemalú hotovosť.

Neraz je súčasťou každého podnikateľa aj auto. Jeho pravidelné využívanie je nutnosťou, no nepodceňujte ani jeho povinné zmluvné poistenie. PZP jednoducho mať musíte zo zákona, no rovnako máte možnosti nájsť to najlacnejšie a s maximálnymi výhodami. Viac sa dozviete na venturio.sk.

 

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 23. December 2014 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore