Domov arrow Odvody poistného arrow Úvod arrow Viete ako zhodnotiť svoje financie?  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem

Viete ako zhodnotiť svoje financie? Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

K životu peniaze jednoducho potrebujeme. Sme síce schopní vyžiť aj z mála, no zvýšením platu by nepohrdol zrejme nikto z nás. V podnikaní je to však ešte náročnejšie. Peniaze musíme najskôr investovať, no až následne sa ukáže, či naše rozhodnutie bolo naozaj správne.

Firma si vyžaduje investície, netreba preto podceňovať ani rast, reklamu, či motiváciu zamestnancov. Neznamená to, že miniete všetky peniaze, ktoré máte k dispozícií, no než budete môcť rátať aj s výrazným nárastom zisku, ubehne nemálo času. Niet teda divu, že väčšina začínajúcich podnikateľov využíva každý príjem na rast a rozvoj svojho podnikania.

Vytváranie rezervy je dôležité tak pre podnikateľov, ako aj pre bežné domácnosti. Nikdy neviete, kedy ich môžete potrebovať pre vyriešenie náhlych a závažných problémov. Bez rezervy by ste sa za takýchto okolností mohli spoľahnúť len na pôžičky. Tie sú síce jednoducho dostupné, no najmä v začiatkoch Vášho podnikania je ich využitie aj značne riskantné. Či už teda podnikáte, alebo ste bežným zamestnancom, dobre zvažujte aj Vašu neskoršiu schopnosť splácať.

Ak už istú sumu našetrenú máte, dýchať sa Vám bude podstatne ľahšie. Čoskoro však začnete uvažovať nad tým, ako aj tieto peniaze ešte lepšie zhodnotiť. Banky už neponúkajú vysoké výnosy, oveľa viac tak môžete získať inými druhmi obchodovania. Ak však chcete aj v tejto oblasti patriť k veľkým hráčom, zaujímať by ste sa mali najmä o forex trhy. Ide o obchodovanie s menami, ktoré ponúka oveľa väčšie výnosy. O detailoch sa viac dozviete na jkigroup.com.

Nemalo by nás teda zaujímať len to, ako si zarobiť, ale aj to ako môžu našetrené peniaze zarábať samé. Aj pri raste svojej spoločnosti preto dbajte na každý detail a vážte si aj svojich zákazníkov, či obchodných parterov. Potom si budete vedieť aj oveľa lepšie oddýchnuť, napríklad aj pri pohári dobrého vína.

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 23. April 2015 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore