Domov arrow Odvody poistného arrow Úvod arrow Odbremeňte sa od daňovej licencie  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem

Odbremeňte sa od daňovej licencie Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

Daňové licencie sú vynález, ktorému doteraz nerozumie množstvo nielen podnikateľov, ale aj ľudí, ktorí sa s ním stretli. O čo ide? Daňová licencia je povinný poplatok za to, že máte svoju vlastnú spoločnosť. Je jedno, či máte zisk alebo ste v strate, či máte aktívnu alebo neaktívnu spoločnosť, v každom prípade ich musíte platiť. Pre spoločnosti s ročnými tržbami do 500 000 € sa výška licencie pohybuje od 480 do 960 €. Podľa čoho sa poplatok určuje? Podľa toho, či ste platca DPH, alebo nie. Máte neaktívnu spoločnosť a už nechcete zbytočne platiť stovky eur ročne? Zlikvidujte ju.

 

Ako vymazať spoločnosť z ORSR

Na to, aby ste nemuseli platiť zbytočné daňové licencie, potrebujete uskutočniť výmaz spoločnosti z obchodného registra. To môžete urobiť dvomi spôsobmi – likvidáciou spoločnosti alebo bez jej likvidácie. Podnikatelia majú radšej možnosť vymazania spoločnosti z ORSR bez likvidácie. Prečo? Pretože je to jednoduchšie a viete predpovedať čas, kedy spoločnosť v obchodnom registri už nebude. Je to vlastne zlúčenie jednej firmy s ďalšou. Jej pohľadávky ani záväzky nezanikajú, iba vystupujú pod hlavičkou inej spoločnosti.

Likvidácia spoločnosti je zložitá

Likvidácia s.r.o. je časovo náročný proces, v prípade, že sa vám podarí vybaviť všetko podľa predstáv, môžete zlikvidovať spoločnosť približne za polroka. V opačnom prípade sa to môžete pretiahnuť aj na 12 mesiacov. Je to neuveriteľný kolotoč byrokracie a formulárov. Aj preto najlepšia vec, ktorú v tomto prípade môžete urobiť, je obrátiť sa na externú spoločnosť, ktorá za vás likvidáciu vykoná.

Za kým ísť?

Či už vás trápi likvidácia a.s. alebo s.r.o., navštívte stránku Zlikviduj.sk a tu vás už odborníci na túto oblasť odbremenia od vašich problémov. Využite svoj čas efektívnejšie a nenechajte sa chytiť do pasce zvanej „likvidácia spoločnosti“.

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 11. January 2016 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore