Domov arrow Odvody poistného arrow Úvod arrow Ako zrušiť spoločnosť s ručením obmedzeným  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem

Ako zrušiť spoločnosť s ručením obmedzeným Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

Podnikanie je nielen o tom, že sa oslobodíte od zamestnávateľa a máte väčší priestor na sebarealizáciu, ale aj o tom, že musíte na seba zobrať oveľa väčšie riziko. A jednou z možností, ktoré máte, je, že to nemusí vždy dopadnúť najlepšie. Vtedy je rozumné sa firmy zbaviť, lebo platiť ročné daňové licencie vo výške 480 – 960 € za firmu bez tržieb, sa veľmi neoplatí.

Akými spôsobmi sa môžete zbaviť svojej eseročky?

Možnosti likvidácie spoločnosti

V prípade, že máte dlhy a vaša firma má majetok vo vyššej hodnote ako 6 638,78 €, ide do konkurzu. V prípade, že majetok nemá vyššiu hodnotu, v priebehu dvoch mesiacov bude zrušená. Ďalšou možnosťou je jej likvidácia, je to však pomerne zdĺhavý a náročný proces. Oproti tomu zrušenie spoločnosti bez likvidácie je jednoduchšie a podnikatelia ho vyhľadávajú častejšie. Ide vlastne o zlúčenie firmy s ďalšou spoločnosťou. A ešte je tu ďalší spôsob a tým je obľúbený predaj sro.

Výhody predaja spoločnosti

Výhodou predaja spoločnosti je, že nemusíte absolvovať zdĺhavý proces likvidácie, nemusíte hľadať spoločnosť, s ktorou by ste ju mohli zlúčiť a navyše vám za to ešte zaplatia. Samozrejme, podmienkou je, aby vaša spoločnosť nemala žiadne nesplatené záväzky a bola účtovne vyčistená. Kto má o takéto spoločnosti záujem? Kúpa ready made sro, ako sa tieto firmy volajú, je výhodná hlavne pre tých, ktorým sa nechce čakať týždne, kým bude založenie spoločnosti kompletné. Takto si spoločnosť kúpia a už za niekoľko hodín môžu podnikať.

Kúpa spoločnosti šetrí čas

Kúpou takejto spoločnosti si ušetríte dva týždne plné byrokracie. A poznáte to, čas sú peniaze. Akými spôsobmi môžete ešte ušetriť čas? Snažte sa vyriešiť to, čo sa dá, cez telefón, nech nemusíte precestovať zbytočne cez pol republiky kvôli 5 minútam, ktoré by ste vybavili aj po telefóne. Aj personalizované vzory žiadostí a zmlúv vám dokážu ušetriť množstvo času. Kde ich nájdete? Navštívte Elegaldocs.sk a nechajte si pripraviť zmluvu na mieru.

 

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 08. April 2019 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore