Domov  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem
Naši Partneri


Ekonomika, obchod, podnikanie / eTREND - internetová služba týždenníka TREND


www.AutoDielyOnline24.sk

Podceňovať BOZP sa neoplatí. Nikdy Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

Každá firma si musí uvedomiť, že ochrana zdravia by mala byť prioritou nielen pre zamestnancov, ale aj pre ňu samotnú. Riadiť sa platnou legislatívou, neustále zlepšovať pracovné podmienky a bezpečnosť a tiež klásť dôraz na školenie BOZP pre pracovníkov.

A nezáleží na tom, či zamestnanci sedia za počítačom alebo pobehujú okolo cirkulárky, BOZP je dôležité vo všetkých pracovných podmienkach. Samozrejme, že počítačová firma a sústružnícka dielňa spĺňajú iné pravidlá, ale BOZP dodržiavať musia. Na čo by sa zamestnanci pri BOZP mali najviac zamerať?

Pravidelné školenie zamestnancov

Jednou z najdôležitejších činností bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci je pravidelné školenie zamestnancov. Zákon ukladá povinnosť urobiť aspoň jedno školenie za dva roky. Samozrejme, že je lepšie, keď sa rozhodnete pre kratší interval. Čo by malo byť obsahom takéhoto školenia? Zamestnávateľ musí informovať svojich zamestnancov o zmenách v zákone, o hlavných zásadách bezpečnej práce, o tom, ako sa na pracovisku správať čo najbezpečnejšie a iných veciach, ktoré považujú za dôležité. Je toho pomerne dosť, aj preto je lepšie priebežné školenie, ako čakať kým sa to všetko nahromadí.

Neskrývajte možné hrozby pred zamestnancami

Veľmi dôležité je aj to, keď sa so svojimi zamestnancami nebude hrať na skrývačku a otvorene im poviete o všetkých hrozbách, ktoré im na pracovisku hrozia. Je to lepšie aj pre vás, aj pre nich. Zamestnávateľ je povinný zabezpečiť pracovnú zdravotnú službu, technika BOZP či protipožiarnu ochranu. Plňte si svoje povinnosti nielen preto, aby ste si splnili povinnosti uložené zákonom, ale aj preto, aby sa vaši zamestnanci cítili na pracovisku skutočne bezpečnejšie.

Nešetrite na svojich zamestnancoch

Chcete optimalizovať? Optimalizujte, ale nikdy to nerobte na úkor bezpečnosti svojich zamestnancov. Potrebujú bezpečné pracovné ochranné pomôcky? Kúpte im ich. Dali vám návrh, ako zvýšiť bezpečnosť na pracovisku? Nezmietnite ho hneď zo stola len preto, že by vás to stálo nejaké peniaze. Lebo aj bezpečnosť na pracovisku robí dobré meno firme, myslite na to.

 

 

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 08. April 2019 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore