Domov arrow Ako začať arrow Oznámenie ZP arrow Poznáte rozdiel medzi onshore a offshore spoločnosťou?  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem

Poznáte rozdiel medzi onshore a offshore spoločnosťou? Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

Optimalizácia nákladov je dnes bežnou praxou takmer v každej firme bez ohľadu na jej veľkosť. Samozrejme, že tie menšie optimalizujú spôsobmi ako nákup lacnejších náplní do tlačiarní či iných kancelárskych potrieb, zatiaľčo tie väčšie hľadajú účinnejšie spôsoby, ako ušetriť. Jedným z tých najobľúbenejších spôsobov sú offshore a onshore spoločnosti. Ako napísal Patrik Tkáč, jeden z najbohatších Slovákov, na svojom Facebooku: „Podľa platnej legislatívy každý Slovák a Čech, ktorý očakáva kapitálový zisk vyšší ako 200-tisíc eur a neinvestuje prostredníctvom štruktúry podobnej Cypru, tak okráda vlastnú rodinu!”

 

Offshore firmy v daňových rajoch

Obľúbené offshore spoločnosti majú sídlo v tzv. daňových rajoch. Teda v malých, najčastejšie karibských, štátoch, ktoré sú známe nielen krásnymi plážami, ale aj nulovým či takmer nulovým daňovým zaťažením pre podnikateľov. Aj vďaka tomu môžete hovoriť, že v týchto štátoch nie je štandardný ekonomický systém, ale politický systém je tu stabilný. Medzi najobľúbenejšie offshore krajiny patria Seychely, Panama či Belize. Okrem nulového daňového zaťaženia je veľkým lákadlom rýchlosť zakladania firiem a aj možnosť založiť spoločnosť iba s jedným spoločníkom.

Onshore spoločnosti a ich výhody

Onshore spoločnosti sú založené v štátoch so štandardným ekonomickým systémom a podnikatelia optimalizujú náklady hlavne vďaka rôznym daňovým výhodám, zľavám či vratkám. Ak by ste chceli využívať výhody onshore firmy, musíte si založiť spoločnosť vo Veľkej Británii, na Cypre, Malte, v Luxembursko či v Holandsku. Chcete sa o tejto téme a ďalších výhodách či nevýhodách offshore a onshore spoločností dozvedieť viac? Navštívte internetovú stránku Companyformation.sk. Teda stránku spoločnosti, ktorá sa zakladaním takýchto spoločností zaoberá.

 

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 19. September 2016 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore