Domov arrow Odvody poistného arrow Úvod arrow Tri veci, ktoré by ste mali vedieť o Zákone o hazardných hrách  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem

Tri veci, ktoré by ste mali vedieť o Zákone o hazardných hrách Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

Druhá polovica roka 2017 priniesla viacero zablokovaných prístupov a platieb. Týkali sa stránok ponúkajúcich či propagujúcich hazardné hry.

S príchodom nového kalendárneho roku 2017 vstúpila do platnosti novela Zákona o hazardných hrách. Tá priniesla predovšetkým úplne nový prístup v oblasti regulácie online hazardných hier, ktorého cieľom je ochrana spotrebiteľa (hráča), skupiny hráčov, ako aj ochrana zdravia v podobe predchádzania vývoja patologického hráčstva. Čo novelizovaný zákon prináša reálne v praxi? Na to sa pozrieme v ďalších riadkoch.

Zahraničné spoločnosti na Čiernej listine

Po novom sa zakázalo akékoľvek nielen prevádzkovanie, ale ja propagovanie zahraničných hazardných hier. Pod zahraničnými hrami sa rozumejú také hry, ktoré poskytuje subjekt, spoločnosť, so sídlom v zahraničí a pri ktorom sú vklady rovnako uhrádzané na zahraničné účty týchto subjektov. Spoločnosti, ktoré by chceli na našom území legálne podnikať, by k tomu potrebovali špeciálnu licenciu vydanú Ministerstvom financií alebo orgánom štátnej správy, prípadne obcou. Podľa zákona však môže hazardné hry prostredníctvom internetu prevádzkovať len TIPOS, národná lotériová spoločnosť.

Finančná správa vykonávateľom dozoru

Od prvého júla 2017 začalo Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky vykonávať dozor nad poskytovaním tzv. zakázaných ponúk, teda takých, ktoré sú propagované alebo prevádzkované bez licencie. Dva týždne na to Finančné riaditeľstvo zverejnilo vôbec prvý Zoznam zakázaných webových sídiel. Mnohé známe spoločnosti sa na ňom ocitli, no ďalšie tu však dodnes absentujú. Hráči si tak stále môžu vyskúšať aké je to iFortuna Športové tipovanie alebo si zahrať hru u nejakej ďalšej spoločnosti. Nad mnohými však visí povestný Damoklov meč. Zoznam sa totiž aktualizuje raz do týždňa a nikto nevie povedať, aké webové sídlo sa na ňom objaví najbližšie.

Blacklist nie je posledný krok

Presne týmito slovami začína komentár v Hospodárskych novinách pochádzajúci od predstaviteľa Ministerstva financií Radka Kuruca. Ten v ňom avizoval, že to, že sa nejaký subjekt dostane na Zoznam zakázaných webových sídiel, nebude to posledné. A nemýlil sa. V polovici augusta sme na základe súdneho rozhodnutia spoznali zoznam prvých webov - subjektov, ktoré boli postihnuté viac, než len tým, že sa ich meno objavilo na takzvanom blackliste. Na základe rozhodnutia súdu museli prístupy na stránky blokovať poskytovatelia internetu, kým banky museli začať obmedzovať platby z a na účty týchto zahraničných spoločností. V súčasnosti bolo vydaných už 37 rozhodnutí zameraných na rôzne subjekty.

Ministerstvo financií pred hraním hazardných hier od ilegálnych poskytovateľov odrádza. Varuje ľudí pred stratou ich finančných prostriedkov po ich zablokovaní. Doposiaľ sa na blackliste objavilo bezmála štyridsať rôznych subjektov. Isté je však to, že ďalšie budú pribúdať.

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 18. December 2018 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore