Domov  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem
Naši Partneri


Ekonomika, obchod, podnikanie / eTREND - internetová služba týždenníka TREND


www.AutoDielyOnline24.sk

Čo sa môžu podnikatelia naučiť zo športových líg? Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

Už ste niekedy počuli o športe zvanom Cornhole? Je to dobrý príklad športu, ktorý sa môže vysielať cez streamovacie služby a ktorý môže prilákať publikum, sponzorov a veľké príjmy.

Globálnemu športovému priemyslu v hodnote 3 miliárd dolárov v súčasnosti dominujú silné ligy, ktoré všetci dobre poznáme. Ide napríklad o NBA, NFL alebo Premier League. Na druhej strane však existujú športy a ligy, ktorým zatiaľ nie je venovanej toľko pozornosti. V zahraničí sa nazývajú niche športy. Zväčšovanie majetku v podobe niche športov je ako budovanie akéhokoľvek iného biznisu. Samozrejme za predpokladu, že ste ochotní naučiť sa niekoľko lekcií. Lekciou číslo jeden je to, že sezóna nikdy nekončí; ďalšou je to, že obsah kraľuje. Čo však možno neviete je to, že existujú niche športy, ktoré môžu využívať streamovacie služby a ktoré môžu prilákať zraky divákov i sponzorov. V tomto kontexte vám ukážeme niektoré segmenty, ktoré už môžu byť v centre vašej pozornosti, no stojí za to si ich trochu priblížiť.

picture_1.png


Zdroj: Pixabay

Niektoré menej i viac známe športové segmenty

To, že prostredníctvom športu sa dá generovať príjem napríklad cez streaming, reklamu či online stávkovanie (napríklad na https://extra.bet365.com/news/sk/) už vieme. Aby sme však získali prehľad v tom, čo je vo svete športu nové, priblížme si niektoré menej známe športy.  Prvým z nich je letný basketbal. Len nedávno ohlásená udalosť 3BALLUSA sa hrá v nákupných centrách a má veľmi rýchle pravidlá. Vítané sú i mladé talenty. Tieto podujatia vypĺňajú kalendár, ktorý obsahuje i ďalšie udalosti týkajúce sa basketbalu, ako je napríklad BIG3, letná liga NBA, JBA Lavar Ball a iné basketbalové turnaje. Ďalším športom je už spomínaný Cornhole.

Ide o hru často hrávanú na vysokoškolských internátoch alebo medzi členmi rodín po celom svete. Americká Cornhole liga si dokonca vybojovala toľko pozornosti, že sa dostala do ESPN. Je to šport pre každého, ktorý však okolo seba vzbudzuje toľko drámy, že si vyslúžil tisícky divákov.

picture_2.png

Šípky, ale aj rugby

Aby sme však venovali pozornosť aj známejším športom a spôsobom, akými si vybudovali svoju cestu k úspechu, budeme pokračovať ďalej. Máme tu napríklad dnes už dobre známe šípky. Kto z nás si ešte nezahádzal na terč? Aj šípky však majú svoju ligu, a z pomerne jednoduchého športu sa stal svetový biznis, ktorý má milióny divákov. Odpoveď? Reklama. Čoskoro sa bude konať dokonca i turnaj v Las Vegas a očakáva sa, že biznis ešte porastie. Za zmienku určite stojí aj rugby, ktoré sa do centra pozornosti dostalo taktiež cez vysokoškolské kampusy. Nielenže dnes už existuje množstvo celosvetovo známych líg a súťaží, rugby liga existuje už dokonca i v susedných Čechách a nesie názov Česká rugbyová únie so skratkou ČSRU. Súťaže sa už konajú dokonca i u nás na Slovensku. Nielenže sa teda k rugby dokáže dostať naozaj ktokoľvek, dokonca si môžete spraviť aj svoj vlastný trénerský kurz. Ten bol tento rok organizovaný v spojení so štartom našej Respect Ligy a išlo o školenie svetového formátu s názvom World rugby coaching Level 1. Toľko len k možnej inšpirácii, ak by ste sa do svojho podnikania skúsili ponoriť ešte iným spôsobom.

 

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 07. November 2019 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore