Domov arrow Odvody poistného arrow Úvod arrow 5 tajomstiev úspechu, ktoré vás ochránia pred krízou  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem

5 tajomstiev úspechu, ktoré vás ochránia pred krízou Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

Podnikov denne vzniká veľmi veľa. Niektorí z nich uspejú, ale mnohé zostanú na vedľajšej koľaji. Bude vaša firma prosperovať alebo sa pripojí k tisícom ďalších ľudí, ktorí na svojej ceste k vysnívanému cieľu „zakopli“? Nižšie nájdete niekoľko pravidiel, ktoré zaistia rast a prosperitu vašej malej firmy, bez ohľadu na to, aká je na trhu situácia.

1. Nájdite si miesto na trhu

Ak ste sa rozhodli podnikať a láka vás samostatne zárobková činnosť, stačí si vybrať výhodnejšie zakladanie s.r.o. a nájsť miesto. Aj malá spoločnosť s obmedzenými zdrojmi môže veľmi efektívne fungovať v úzkej medzere na trhu. Sústreďte preto svoje úsilie na pomerne úzku ponuku na trhu. To znamená, že by ste sa mali riadiť tým, čo robíte najlepšie a sa stať odborníkom v tejto oblasti.
Pochopte, že je nemožné byť  úžasní vo všetkom. Zameraním sa na úzku medzeru na trhu sa môžete vyhnúť okamžitej kolízii s väčším konkurentom.

2. Buďte malý, ale myslite ako veľký

Najbežnejšou otázkou pre začínajúcich malých podnikateľov je: „Ako môžem konkurovať veľkým spoločnostiam?“ Ale aj malý podnik s lukratívnym sídlom firmy má v porovnaní s tým veľkým  predsa svoje výhody:

  • flexibilitu;
  • pohotovosť;
  • a osobnejší prístup ku klientovi.

Zaistite preto, aby vaše podnikanie v týchto oblastiach využívalo maximum, pretože práve tento prístup a možnosti predstavujú silu malých spoločností.

3. Zvýraznite svoj produkt

Vysvetlite svojim zákazníkom výhody a rozdiely vášho produktu a služby. Zdôraznite jedinečné riešenia, ktoré im ponúkate. Vyhnite sa kopírovaniu, pretože len veľmi zriedka imitátori na trhu  uspejú. Preto si preštudujte, ale nekopírujte svojich konkurentov. Váš produkt by mal mať ľahko rozoznateľné obaly.

4. Dôležitá je dobrá povesť

Vaše podnikanie sa opiera aj o povesť. Musíte si preto vybudovať dobrú povesť svojho produktu a služieb zákazníkom. Pamätajte, že úspech zabezpečujú dve zložky:

  • kvalitné výrobky
  • a vynikajúce služby.

Vždy sa starajte o kvalitu. Ak ste daňovým poradcom, vždy sa pokúste pre svojich klientov vytvoriť úplne presnú a dokonale vykonanú daňovú správu.
Uistite sa, že vždy vyzeráte reprezentatívne, pracujete profesionálne a preukazujete dostatočné znalosti o svojej firme. A pokiaľ by to bolo málo, využite na svoju prezentáciu aj montáž kvalitných reklamných bannerov.

5. Nezabudnite ani na kvalitu

Usilujte sa o kvalitu a presnosť od samého začiatku. Urobiť dobrý prvý dojem máte často len raz. A to znamená: prehľadne usporiadaný tovar v obchode, slušní zamestnanci, atraktívny hlas po telefóne atď. Ak je však vaša firma samostatnou osobou, nezabudnite, že ste v centre svojho podnikania a marketingového úsilia.
Každá osoba, s ktorou sa stretnete, je vašim potenciálnym klientom a v prípade, že na nich urobíte dojem, odrazí sa to na ziskoch.

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 25. March 2020 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore