Domov arrow Príručka podnikateľa arrow Prvý krok v podnikaní arrow Živnosť alebo malý biznis?  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem

Živnosť alebo malý biznis? Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   
Živnosť – to znie dobre! Žiadne hádky v kancelárii! Zbohom, šéfe! Ste sám sebe pánom, vietor vo vlasoch, žiadne výdavky a plno klientov. Každá práca je nová práca, s vysokou hodinovou sadzbou. Zmena je korením života!

Potom tu je vlastník malého biznisu. Môžete zarobiť pekné peniaze s rastom Vášho biznisu. Ak Vám jeden zamestnanec generuje 1000,- Sk na hodinu je to dobré, najmä ak platíte Vašim zamestnancom 500,- Sk na hodinu! Ak máte 5 zamestnancov, ktorí Vám generujú 1000,- Sk na hodinu to je ešte lepšie. To je 2500,- Sk na hodinu... a to ani nemusíte byť v kancelárii!

Ale ktorá alternatíva je pre Vás?

Obidve formy získali reputáciu, že sú to nestabilné formy zamestnania.

Podľa môjho názoru pracovať na seba je jedna z najstabilnejších foriem zamestnania. Argumentoval by som tým, že živnostník s istým počtom stabilných klientov má viac bezpečné zamestnanie ako väčšina zamestnaných pracovníkov.

S istým plateným zamestnaním, ste odkázaní na milosť Vašej spoločnosti. A čo sa stane ak správna rada zistí, že v pokladni nie je dostatok peňazí pre odmeny manažmentu? Veď to nie je problém! Zrušia 500 pracovných miest a vyplatia odmeny z peňazí, ktoré "ušetrili."

Môj známy prednedávnom odišiel z korporátnej firmy do sveta vlastného biznisu. Je kvalifikovaný účtovník, ktorý teraz poskytuje účtovnícke služby pre malých podnikateľov.

Tvrdí, že jeho biznis je oveľa viac stabilnejší ako jeho predchádzajúce zamestnanie. Prečo? Vidí, že ak jeden z jeho klientov "sa s nim rozlúči", stratí len malú časť jeho biznisu a naviac keďže je veľmi zaneprázdnený, nehrá to až takú rolu. Ak v jeho predchádzajúcom zamestnaní ako účtovník urobil chybu, znamenalo to stratu jeho celého príjmu.


Život človeka, ktorý je sám sebe pánom je nepredvídateľný. To je na tom tá najlepšia a zároveň najhoršia vec!

Ktorúkoľvek možnosť si vyberiete – živnosť alebo malý biznis – budete prekvapení aké máte uplatnenie - a budete vzrušení ak Vám niekto zaplatí! Váš čas je celý Váš. Môžete si vziať voľno kedy chcete a pracovať kedy chcete.

Ale život nie je ten najľahší! Môže to byť aj boj o prežitie, či už ako živnostník alebo malý podnikateľ, a buďte si istí, že budete musieť pracovať dlhé a tvrdé hodiny práce. Avšak po týchto hodinách práce zistíte niečo: zistíte, že Vaše schopnosti, ktoré dennodenne používate sú predajné. To je vzrušujúce!

V prípade malého biznisu máte väčší potenciál rýchlejšie rásť a generovať viac príjmu. Avšak tu je potrebné úsilie vynaložiť aj na organizačné záležitosti. Kto Vám bude robiť účtovníctvo? Ktorý zo zamestnancov si vezme dovolenku a kedy? Zamestnanci môžu byť aj chorí, poistenie, odvody...

Ktorýkoľvek z modelov si vyberiete, vedzte že to bude náročná cesta, avšak odmeny – nie len vo finančnom zmysle – môžu byť obrovské.


Kľúčové body

Živnosť alebo malý biznis? Je to na Vás! 

 

 

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 05. June 2008 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore