Domov arrow Základy predaja arrow Rozhovor so zákazníkom arrow Postoj predajcu  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem

Postoj predajcu Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

Postoj predajcu Ľudia radi nakupujú, ale nikto nemá rád, ak sa na neho tlačí. Preto by predajca nemal na zákazníka vyvíjať žiaden nátlak, ani sa ho snažiť presviedčať. Najlepšie je priviesť zákazníka k myšlienke, že by bolo dobré kúpiť to. Ako? Začína to postojom. 

Predajca by sa mal snažiť v prvom rade zákazníkovi vyriešiť jeho problém alebo požiadavku, prípadne mu poradiť. Na predaj by v tejto chvíli nemal ani len pomyslieť. Prečo? Lebo zákazník to vycíti. Predajca by mal byť v prvej fáze predaja skôr konzultant alebo poradca. Ak zákazník cíti, že mu chcete dobre poslúžiť, bude otvorenejší, ako keď bude cítiť, že sa mu snažíte niečo predať. Na toto majú zákazníci veľmi citlivý nos.

Vypestovať si takýto postoj nejaký čas trvá. Hlavne ak niekto chápal predaj ako presviedčanie zákazníka. Nie je to o presviedčaní. Predaj je o zistení požiadaviek a potrieb zákazníka a o ponúknutí vhodného riešenia (produktu alebo služby). Uzatvorenie predaja nie je tlačenie zákazníka k objednávke, ale zistenie jeho ochoty kúpiť.

Najlepšie sa vám v predaji bude dariť vtedy, keď nebudete predávať, ale riešiť požiadavky zákazníkov. Ak zákazník vycíti, že sa mu snažíte dobre poradiť a pomôcť, bude vám viac dôverovať a je oveľa väčšia šanca, že kúpi.


Martin Mišík
www.akopredavat.sk

 

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Martin Mažár     |85.237.224.xxx |2011-09-16 23:09:54
Dobrý článok
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 12. December 2010 )
 
< Predchádzajúca
 
Vyhľadať na stránke

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore