Domov arrow Základné informácie arrow Odpisovanie majetku arrow ZVAŽUJETE ZRUŠENIE SPOLOČNOSTI?  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem

ZVAŽUJETE ZRUŠENIE SPOLOČNOSTI? Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

Ak vaše podnikanie nie je úspešné, dlhodobo nevykonáva žiadnu činnosť, prichádza do úvahy ako riešenie likvidácia spoločnosti. Dôvod, prečo je výmaz spoločnosti z obchodného registra nevyhnutný je ten, že v prípade nevykonávania ekonomických aktivít je nutné splnenie zákonných povinností vo vzťahu k orgánom štátnej správy. Rovnako, ako je pred získaním stavebného povolenia nutné predložiť stavebnému úradu okrem iného projekt rodinného domu.

Patrí sem napríklad podávanie daňového priznania, vedenie účtovných výkazov a iné. Samotnému výmazu spoločnosti z obchodného registra predchádza analýza možností zrušenia spoločnosti. Posúdenie situácie vašej spoločnosti a možnosti ďalšieho postupu je vykonávané prostredníctvom kvalifikovaných advokátov.

Bez likvidácie – v prípade, že vaša spoločnosť nemá žiadny majetok, je možné ju zrušiť bez likvidácie. Skôr, ako pristúpime na túto možnosť treba posúdiť, či spoločnosť skutočne nedisponuje žiadnym majetkom. Podmienkou tohto procesu je dôkladná účtovná analýza, ktorá nám uľahčí rozhodovanie o zrušení spoločnosti bez likvidácie. Ak vaša spoločnosť nevedie účtovníctvo a nevyhotovuje ani účtovné závierky, je potrebné vyhlásenie o tom, že spoločnosť majetok nemá.

S likvidáciou – pri tejto možnosti spoločnosť musí disponovať majetkom, ale nesmie mať v evidencii žiadne záväzky. Rozhodnutie zrušenia spoločnosti s likvidáciou je výlučne v právomoci spoločníka, ktorý sa rozhodol skončiť svoju podnikateľskú činnosť. Likvidácia prebieha rozdelením likvidačného zostatku medzi spoločníkmi a následne sa podá návrh na výmaz spoločnosti z obchodného registra.
Konkurz – v niektorých prípadoch môže likvidácia prebehnúť aj vyhlásením konkurzu.

Po zrušení spoločnosti vám už zostáva objednať si sťahovaciu službu, aby vám presťahovala všetky potrebné veci.

 

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 12. November 2012 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore