Domov  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem
Naši Partneri


Ekonomika, obchod, podnikanie / eTREND - internetová služba týždenníka TREND


www.AutoDielyOnline24.sk

Automatizácia: Najlepší spôsob efektívneho využitia práce Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

Prečo v modernom svete každý doslova usiluje o automatizáciu? Určite to nie je preto, že sa meníme na bezduchých robotov, ale z dôvodu, že človek vždy hľadá svoje maximálne pohodlie. A keď si uvedomíte, o koľko ľahší a slobodnejší je automatizovaný proces, už sa nechcete vrátiť k manuálnej práci, ktorá je náročnejšia nielen z hľadiska nákladov, ale aj času.

 shutterstock_719376568.jpg

Čo je to automatizácia?

Automatizačný proces predpokladá vyrovnanie ľudskej práce (alebo jej výrazné zníženie) pomocou programov, technológií, ale aj špeciálnych priemyselných tesnení strojov a rôznych iných dôležitých zariadení.

V skutočnosti ide o to, že procesy predtým vykonávané výhradne iba ľuďmi sú nahradené procesmi vykonávanými technológiou a strojmi. Táto inovácia zvyšuje produktivitu, skracuje časy na dokončenie úlohy a vo väčšine prípadov výrazne zlepšuje kvalitu výsledkov.

Kto a prečo potrebuje automatizovať prácu

Každá jedna dobrá ponuka alebo služba ľudí veľmi rýchlo zaujme, vďaka čomu je dopyt po nej zo dňa na deň väčší a väčší. Tomu je následne potrebné prispôsobiť aj tempo výroby. Napriek svojej dokonalosti na to často nestačí ani väčší tým vyškolených zamestnancov. Podobné je to aj s bremenami, náročnými úlohami a množstvom času, ktorý jedna úloha zaberie.

Automatizácia to celé uľahčuje. Logicky, čím viac procesov, ktoré si od nás vyžiadali veľa času a úsilia, automatizujeme, tým viac času a rovnakých síl uvoľníme pre vývoj niečoho nového a možno pre spoločnosť a zisk lepšieho.
Jednoducho povedané, vďaka automatizácii s profesionálnymi strojnými závitníkmi alebo inými zariadeniami získate čas na zlepšenie služieb so zákazníkmi a optimalizáciu procesov

interakcie medzi zamestnancami.

Výhody automatizácie

Povedali sme si, že praktickosť a nevyhnutnosť automatizácie je v dnešnej uponáhľanej dobe viac než nutná. Efektívne hospodárenie sa predsa cení nielen pri financiách a spotrebe elektrickej energie.

Veľmi dobre biznisu pomôže aj to, ak viete hospodáriť s časom a energiou ľudí, ktorých musíte každý jeden mesiac zaplatiť a zároveň nepreťažiť. Dobrý a zodpovedný zamestnanec sa dnes hľadá veľmi ťažko.

Výhody automatizácie, pri ktorej to bez kvalitných rotačných tesnení nepôjde, vám môžu v tomto smere veľmi dobre pomôcť. K tým najdôležitejším patria:


•    zvýšená produktivita;
•    zlepšenie kvality;
•    úspora času;
•    nasmerovanie uvoľneného času na dôležitejšie úlohy;
•    uvoľnenie pracovných zdrojov;
•    zvýšenie ziskov.

Opäť ale najlepšie urobíte, ak sa o výhodách automatizácie priamo v praxi presvedčíte.

Zdroj obrázka: pathdoc/Shutterstock.com


Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Júl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore