Domov  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem
Naši Partneri


Ekonomika, obchod, podnikanie / eTREND - internetová služba týždenníka TREND


www.AutoDielyOnline24.sk

Nové pracovné oblečenie: Dôležitý prvok bezpečnosti a kvality práce Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

Na pracoviskách dochádza každý rok k mnohým nebezpečným úrazom spôsobeným nedostatkom vhodného pracovného odevu alebo jeho neprispôsobením povinným normám a požiadavkám. Podcenenie výberu správneho odevu môže ohroziť celú vašu spoločnosť a jej budúcnosť, pretože každá jedna nehoda s katastrofálnymi následkami je pre výrobu zlou vizitkou.

shutterstock_1242995998.jpg

A pritom stačí naozaj málo, vybrať zamestnancom odev, ktorý je pohodlný a zabezpečuje im počas výkonu práce alebo výmene nových tonerov v tlačiarni ochranu celého tela.

Prečo je ochranné pracovné oblečenie dôležité?

Nosenie kvalitného pracovného oblečenia je nevyhnutné z mnohých dôvodov. Prvou z nich je samozrejme ochrana tela zamestnanca. Osoby, ktoré pri práci prichádzajú do styku s nebezpečnými látkami, musia byť nielen podľa zákona chránené vhodným odevom.
Ten by mal byť z materiálu, ktorý zvláda nápor a dokáže poskytnúť zamestnancom pri práci kompletnú ochranu dôležitých a najzraniteľnejších častí tela.

Ďalším dôvodom, prečo je potrebné špeciálne oblečenie, je dodržiavanie predpisov o ochrane zdravia pri práci v prípade výroby potravín a priameho kontaktu s nimi.
Vďaka vhodnému odevu alebo špeciálnej pracovnej obuvi sú tiež zamestnanci chránení nielen pred úrazom, ale aj nečistotami.

Čím by malo byť charakteristické pracovné oblečenie?

Pracovný odev bez ohľadu na miesto výkonu práce a vykonávanú prácu by mal mať pre všetky druhy niekoľko spoločných znakov.

Hlavnou požiadavkou je skutočná ochrana pred škodlivými faktormi, ako aj pohodlie a bezpečnosť pri nosení.

Pracovný odev musí byť odolný, inak nebude fungovať správne. Preto sa na výrobu pracovných odevov používajú odolné materiály, pevné nite a často dvojité švy v oblastiach náchylných na trhanie.

Vzhľadom na to, že zamestnanec v pracovnom oblečení by sa mal cítiť pohodlne, malo by byť oblečenie komfortné. Nejde samozrejme o objednávanie jednotlivých kusov oblečenia pre každého zamestnanca, ale o to, aby bol pre neho dostatočne voľný a neobmedzoval jeho pohyby pri plnení úloh.

Pracovné odevy by samozrejme mali byť vyrobené z vhodných materiálov v závislosti od miesta výkonu práce a účelu ich použitia. Napríklad pracovníci, ktorí prichádzajú do styku s vodou, potrebujú nepremokavé oblečenie, zatiaľ čo obrábači kovov potrebujú protipožiarne odevy.

Na druhej strane by ľudia pracujúci vonku mali byť chránení pred slnkom a vysokými teplotami v lete a pred snehom a mrazom v zime.

Všetko si teda dobre premyslite a vhodným pracovným oblečením zamestnancom ideálne podmienky na prácu určite vytvoríte.

Zdroj obrázka: industryviews/Shutterstock.com


Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 03. August 2021 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore