Domov arrow Odvody poistného arrow Úvod arrow Dvere máte otvorené aj za hranicami  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem

Dvere máte otvorené aj za hranicami Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

Podnikanie láka viacerých, no nie vždy je jednoduché uspieť. Stretnete sa tak s viacerými prekážkami, ktoré buď prekonáte, alebo svoje podnikanie zavesíte na klinec. Táto možnosť zarobiť si na živobytie je teda lákavá, no skutočný rozsah povinností si vie predstaviť len málo začínajúcich podnikateľov.

Na trh tak neustále vstupujú nové firmy, čím prirodzene narastá aj konkurencia. Presadiť sa je o to ťažšie, no predať je nevyhnutné. Nejde však len o samotný zisk. Počítať treba aj s nutnými výdavkami, ktoré prídu skôr, ako prvý príjem z predaja. Už od začiatku teda musíte počítať s istou sumou, ktorú zaplatíte nielen za prenájom, či technológie, ale pravidelne Vám z účtu pôjdu aj platby štátu.

Dane a odvody tak zrejme netešia žiadneho podnikateľa, no aj tu nájdete riešenie. S otvorením hraníc sem prišlo veľa zahraničných firiem. Rovnako to však aj pre Vás môže znamenať, že svoje podnikanie môžete presťahovať do zahraničie aj Vy. V iných štátoch ponúkajú iné podmienky pre podnikateľov ako je tomu u nás. Stačí si naozaj len dobre vybrať. Podobné firmy nie sú zriedkavosťou už ani u nás, a aj Vy si takýmto rozhodnutím môžete ušetriť výdavky.

Takéto spoločnosti sa nazývajú offshore a medzi obľúbené krajiny patria napríklad aj Seychely. Založenie takejto spoločnosti nie je komplikované, no pomoc nájdete na companyformation.sk. Ani toto rozhodnutie Vám nebráni pôsobiť aj na Slovensku. Pokojne tu tak môžete mať prevádzku, obchod, či výrobu.

Dobrý dojem je však pri podnikaní na nezaplatenie, podľa toho treba zariaďovať aj kanceláriu. Tu by teda nemala chýbať pohodlná pohovka, najmä ak tu plánujete prijímať návštevy obchodných partnerov. Príjemné prostredie však pomôže aj k Vašim výkonom. Zabudnite tak na holé a fádne steny a oživte ich farbou aj obrazmi. Tie na mieru vyplnia akýkoľvek priestor.

 

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 21. May 2015 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore