Domov arrow Odvody poistného arrow Úvod arrow Ako sa dá učiť od tých najlepších?  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem

Ako sa dá učiť od tých najlepších? Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

Či už vás živí maloobchodný predaj, reklama, webdizajn alebo poľnohospodárstvo - vždy sa učte od tých najlepších. Nemusíte hľadať iba tých ľudí, ktorí sú skvelí v tom, čo robia, vo vašej oblasti. Jasné, je lepšie, keď môžete myšlienky toho človeka aplikovať hneď na to, čo vás najviac zaujíma.

No nie je zlé, naučiť sa spôsob myslenia tých najlepších a je jedno, či vy máte autoservis a ten človek robil reklamu. Čítajte ich biografie, zistite, čo všetko museli urobiť, kým uspeli.

Dôležitý je spôsob myslenia

Veľmi inšpiratívne je pochopiť spôsob ich myslenia, ich nezlomnú vôľu. Čo je viditeľné voľným okom je to, že sú bohatí a úspešní. A práve to, čo je za tým a aká tŕnistá cesta k tomu viedla, je dobré poznať. Pochopiť, že úspech a bohatstvo nepríde samo. Jasné, niektorí to šťastie mali, že s prišli s niečím práve v tej dobe, keď zbohatli. Stačilo by, keby prišli o týždeň neskôr a nie sú úspešní. To nie je ale prípad Steva Jobsa, ktorý sa nikdy nevzdal a bol presvedčený o tom, že úspech sa dostaví, keď sa bude snažiť dosiahnuť svoje sny. A aj sa dostavil, Apple je teraz jedna z najcennejších firiem na svete. A najväčšiu zásluhu ma na tom práve vizionár Steve Jobs.

Stay hungry, stay foolish

„Ostaňte dychtiví, ostaňte blázniví," veta, ktorú venoval Jobs študentom na Stanforde. A presne o tom to je - nevzdávajte sa a nevzdávajte sa ani svojich, často na prvý pohľad, bláznivých snov. Netreba sa vzdať hneď po prvom padnutí na zem či nebodaj iba zakopnutí. Ako by vyzeral svet, keby sa Martin Luther King vzdal svojho sna? Ako by vyzeral život ľudí, keby sa Henry Ford vzdal svojho sna vyrobiť auto, ktoré si bude môcť kúpiť každý? Ako by vyzerali domácnosti, keby nemal Edison sen vyrobiť žiarovku? Preto sa ani vy nevzdávajte. Stay hungry, stay foolish.

Chcete nájsť inšpiráciu? Chcete nájsť spôsob, ako si splniť svoje sny? Navštívte Uniknihy.sk a učte sa od tých najlepších.

 

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 20. July 2015 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore