Domov arrow Odvody poistného arrow Úvod arrow Je sklad súčasťou vášho podniku? Zefektívnite jeho chod  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem

Je sklad súčasťou vášho podniku? Zefektívnite jeho chod Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

Je sklad súčasťou vášho biznisu? Chcete, aby fungoval čo najefektívnejšie, no nie vždy sa vám to darí? Zefektívnite jeho chod, nie je to nič komplikované, nič, čo by ste nezvládli. Stačí prevencia, niekoľko úprav a vyšperkovať vzťah so svojimi zamestnancami. Ako na to?

Majte manipulačnú techniku v super stave

Dôležité je, aby ste mali vysokozdvižné či paletové vozíky v dobrom stave. Pravidelne ich kontrolujte, pri vysokozdvižných sa zamerajte hlavne na hydraulické hadice, ložiská a pneumatiky - časti ktoré sa najrýchlejšie opotrebujú. Pri paletových vozíkoch kontrolujte kolieska, aby sa nezasekávali a mali v poriadku ložiská.

Organizácia v sklade

Regálové systémy sú v sklade ideálnym pomocníkom pri usporiadaní materiálu či tovaru. Všetko má svoje mesto, v sklade nevznikne chaos, nestane sa, že skladník niečo hľadá dlhšie, ako by sa patrilo a nenastáva pri nakladaní materiálu sklz.

Využijete aj zdvíhacie plošiny

Nie každý sklad ma prispôsobené priestory tak, aby kamión mohol zastaviť zarovno s úrovňou skladu a nie každé nákladné auto má hydraulickú ruku. Pre takéto prípady je v sklade výhodné mať zdvíhacie plošiny, ktorá zdvihne „zdvižku" na úroveň nákladného auta a manipulácia s ťažkým materiálom je oveľa jednoduchšia.

Ukážte zamestnancom, že sú dôležití

Nie, sklad nie je iba o regáloch a vysokozdvižných vozíkoch, je aj o zamestnancoch a ich motivácii. Preto ukáže svojim skladníkom, že sú pre vás dôležití. Kúpte im kvalitné pracovné odevy, snažte sa o tú najlepšie techniku, urobte im v sklade kútik, kde si môžu vypiť kávu, zjesť desiatu alebo obed a nebudú mať pocit, že sú v sklade. Dôležité je taktiež aj kvalitné svetlo, LED osvetlenie je ideálne pre takéto priestory. Netreba tak veľa, aby sklad fungoval efektívnejšie, čo poviete?

 

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 20. July 2015 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore