Domov  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem
Naši Partneri


Ekonomika, obchod, podnikanie / eTREND - internetová služba týždenníka TREND


www.AutoDielyOnline24.sk

Podnikanie ako možnosť pre mladých Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

Mladí často nenávidia školu a myslia si, že pracovať je oveľa lepšie. Iste, za prácu dostávame výplatu, no po príchode do prvého zamestnania sú často rozčarovaní a zaskočení. Neraz si totiž mysleli, že budú dostávať veľa peňazí za nič. Škola je otravná, no čím skôr začne mladý človek chodiť na brigády, uvedomí si, že uživiť sa nie je vôbec také jednoduché ako si predstavoval.

Neraz tak dávajú za pravdu svojim rodičom, a predsa len sa radšej rozhodujú pre vysokú školu. Vzdelanie je dnes kapitál, ktorý mladí jednoducho potrebujú. Vysoké školy tak o uchádzačov núdzu nemajú, no tí sa zväčša nerozhodujú podľa správnych kritérií. Zväčša vyhráva blízkosť, či ľahké štúdium nad dobrým menom školy.

S diplomom v ruke však nemá nikto vyhrané. Aktuálna situácia na trhu práce nemôže poskytnúť prácu každému, a tak aj napriek vzdelaniu sú bez prostriedkov. Čoraz častejšie však na tento problém narážajú aj šikovní absolventi, a preto hľadajú východiská. Tu prichádza inšpirácia aj zo zahraničia, kde sa viacero mladých stalo úspešnými podnikateľmi. Šikovnosť nechýba ani u nás, a tak to skúšajú tiež. Je však potrebné si uvedomiť, že nič nepríde len tak a vo vlastnej firme musíte tvrdo pracovať. Dosiahnutý úspech však teší o to viac.

Nejeden začínajúci podnikateľ sa však obáva zakladania s.r.o. Vyžaduje si to veľa času aj skúseností, no o pomoc sa dnes môžete obrátiť aj na Slovenské Spoločnosti s.r.o. Iní tak vybavia všetko potrebné z Vás a Vy si len prevezmete svoju firmu.

Ani po škole však človek nesmie zabúdať na zdokonaľovanie sa. Najmä v podnikaní ste nútení spoliehať sa len na seba. Spolupráca so zahraničím je však už pomerne bežná aj v menších firmách. Na škodu teda určite nie je ani jazyková škola v Košiciach. Vaše vystupovanie je dôležité, myslite na to aj pri výbere pánskych hodiniek v e-shope.

 

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 27. November 2013 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore