Domov arrow Legislatíva arrow Úvod arrow Kde môže ušetriť začínajúci podnikateľ?  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem

Kde môže ušetriť začínajúci podnikateľ? Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

Založenie spoločnosti s ručením obmedzeným je pomerne komplikovaný proces, ktorý trvá približne dva týždne. Od 1. januára 2016 sa síce zjednoduší postup splatenia základného imania - doteraz musel správca vkladu založiť bankový účet a potvrdiť splatené ZI výpisom z účtu, po novom vám bude stačiť písomné vyhlásenie správcu účtu o tom, že ste peniaze splatili v hotovosti. Týmto sa situácia pre začínajúcich podnikateľov značne zjednoduší, pretože správcom vkladu môže byť aj jeden zo spoločníkov.

Čo vám ešte môže uľahčiť podnikanie?

Na začiatku je pre podnikateľa dôležité každé euro, a tak sa šetrí aj tam, kde sa to neoplatí. Šetrí sa na úkor zákazníkov či zamestnancov a to je cesta do pekla. Prečo neskúsiť šetriť na niečom, čo sa vyplatí a zákazníkov to nijako neovplyvní? Čím je zákazník spokojnejší, tým je väčšia pravdepodobnosť, že sa vráti. Preto šetrite tam, kde to vaši zákazníci ani pracovníci nepocítia. Kde sa to dá?

Zosekajte režijné náklady

Pre začínajúcich podnikateľov predstavuje prenájom kancelárie veľký zásah do rozpočtu, mnohokrát platia stovky eur len preto, aby mali adresu, ktorú si môžu zapísať ako sídlo spoločnosti do obchodného registra. Najzarážajúcejšie na tom je, že kanceláriu vôbec nevyužívajú a peniaze im pretekajú pomedzi prsty. Existuje jedno riešenie, ktoré vám pomôže ušetriť stovky eur mesačne, toto riešenie sa volá virtuálne sídlo. Platíte iba za prenájom adresy a nie za kancelárske priestory, ktoré sú pre vás zbytočné, lebo pracujete doma alebo v teréne.

Kde ešte ušetriť?

Je súčasťou vášho podnikania sklad a potrebujete vysokozdvižný vozík, no cena je príliš vysoká a starším nedôverujete? Skúste repasovaný vysokozdvižný vozík od spoločnosti Jungheinrich. Takáto „zdvižka" má potrebné certifikáty kvality a bezpečnosti, na prvý pohľad je nerozoznateľná od novej. Tlačíte stovky strán deň? Vyskúšajte repasované tonery do tlačiarní. Samozrejme, nie všetko repasované sa oplatí, no tieto dve možnosti sú skvelým spôsobom, ako ušetriť.

 

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 20. July 2015 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore