Domov arrow Uvažujem o podnikaní arrow Úvod arrow Ako optimalizovať svoje výdavky  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem

Ako optimalizovať svoje výdavky Tlačiť E-mail
Napísal Radoslav Vandžura   

Optimalizácia je čoraz viac populárnejšia. V podnikateľských kruhoch počujete toto slovo častejšie ako slovo espresso v kaviarni. Niektorí podnikatelia aj naozaj optimalizujú, iní iba stále hovoria o tom, aké je to dôležité a pritom sa tým vôbec neriadia. Aké sú spôsoby optimalizovať svoje výdavky okrem kombinácie podnikateľskej kombinácie Seychely a offshore spoločnosť? Záleží od toho, či chcete optimalizovať iba svoje peniaze alebo aj čas? Síce všetci hovoria, že čas sú peniaze, no už menej ľudí sa tým riadi.

 

Refinancovanie pôžičky

Veľa podnikateľov používa na rozbehnutie svojho podnikania alebo financovania nových investícií aj pôžičky. Niekedy majú aj tri pôžičky z rôznych finančných inštitúcii a práve pre takých je ideálne refinancovanie pôžičky. Miesto troch rôznych pôžičiek bude budete splácať iba jednu, aj vďaka tomu môžete na mesačných splátkach ušetriť stovky eur.

 

Onshore spoločnosti

Onshore spoločnosti sú firmy založené v štátoch, kde funguje štandardný daňový systém, no je zaujímavo nastavený pre vás ako podnikateľa. Týmto spôsobom môžete optimalizovať dane, keďže sú v týchto krajinách nižšie ako na Slovensku. Medzi obľúbené onshore štáty v Európe patrí Holandsko, Veľká Británia či Cyprus. Napríklad založenie spoločnosti na Cypre vám prinesie nižšie daňové zaťaženie v porovnaní so Slovenskom. Na Cypre bolo v roku 2014 celkové daňové zaťaženie 23,2 %, tretie najnižšie v EÚ, a na Slovensku to bolo až 48,6 %.

 

Optimalizujte čas

Keď sú čas peniaze, prečo tak veľa podnikateľov nemyslí na jeho optimalizáciu? Ako povedal Emil Krajčík, zakladateľ 101 drogerie, v rozhovore pre Forbes: „Všetci hovoria, že nemajú čas. Ako že nemáš čas? Vstaň o piatej ako ja a budeš ho mať.“ A presne o tom to je – zlepšiť svoj time management. Každý chce osobné stretnutie, pritom trvá desať minút, precestujú sa kvôli nemu stovky kilometrov a vyriešite tam záležitosť presne tak isto, ako by ste ju vyriešili cez telefón. Vážte si svoj čas a využívajte ho efektívne.

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore