Domov arrow Uvažujem o podnikaní arrow Úvod arrow Nemáte na prácu dostatočné množstvo energie? Toto vás zaručene preberie  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem

Nemáte na prácu dostatočné množstvo energie? Toto vás zaručene preberie Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

Žijeme vo svete preťaženia informáciami, multitaskingu a intelektuálnej práce. Zamestnanci predávajú svoje vedomosti a schopnosť reagovať včas. Takéto dlhodobo vykonávané a často monotónne činnosti ale ničia efektívnosť, tvorivosť a záujem zamestnancov v zárodkoch.

shutterstock_1668926179.jpg

Ako potom v takomto „zabehnutom“ a fungujúcom stereotype zvýšiť efektivitu?

Riešení je hneď niekoľko a nie vždy je to o veľkých investíciách, ktoré by vás mohli zruinovať.

Pite také množstvo vody, aké vaše telo potrebuje

Voda je základnou zložkou života na zemi. Je to zároveň najzdravšia forma energie, ktorá je našťastie stále pomerne dostupná. Pitie dostatočného množstva tekutín počas dňa rieši aj všetky zdravotné problémy. Určite vám tiež dodá a zároveň nahradí iné a rovnako dôležité zdroje energie. Treba si na pitný režim len vytvoriť návyk a uvidíte, že efekt sa dostaví.

Vytvorte si na prácu ideálne podmienky

Tými môže byť veľmi veľa vecí. Špeciálne LED lampy na písací stôl, prísun čerstvého vzduchu, výkonný počítač, profesionálna podložka pod myš alebo kvalitné tonery. Závisí od typu práce a doplnkov, ktoré vám ju môžu uľahčiť. Čím kvalitnejšie, tým lepšie. Nezabudnite aj na dobre známy fakt, že základom úspechu je tiež správna organizácia.

Skontrolujte svoje stravovacie návyky

Aj tu nechajte hrať hlavnú úlohu kvalitu, nie množstvo jedla. Jedzte pravidelne superpotraviny vrátane potravín s vysokým obsahom omega-3 kyselín. Dodržujte pritom pravidlo 3 hodín. Jedzte niečo ľahké každé tri hodiny, aby ste mali stabilnú hladinu energie počas celého dňa. V určitých prípadoch vám určite pomôže aj lahodná BIO čokoláda. Zdravé cukry telo predsa občas potrebuje.

Nezabudnite na pravidelný pohyb

Pohybujte sa čo najčastejšie po celý deň, pretože fyzická aktivita čistí a reštartuje mozog. Sedavá práca nie je pre naše telo prirodzená, preto sa snažte v tejto polohe tráviť čo najmenej času. Ak to nie je možné, robte si častejšie prestávky, pri ktorých sa môžete poriadne pretiahnuť.

Odpočívajte

Robte si krátke prestávky po celý deň. Každých 90 minút si oddýchnite od všetkého vrátane telefónu. Kombinujte tento malý relax so šálkou kvalitnej kávy a uvidíte, že energia sa k vám zas a znovu vráti a pomôže vám dokončiť všetky úlohy včas.

Zdroj obrázka: Prostock-studio/Shutterstock.com

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 22. July 2021 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore