Domov arrow Základné informácie arrow Dane arrow Využite elektronický podpis pri podávaní daňového priznania  
   
Domov    Tlačiť    Pridať k obľúbeným
Domov
Uvažujem o podnikaní
Ako začať
Odvody poistného
Účtovníctvo
Základné informácie
Legislatíva
FAQs
Dokumenty na stiahnutie
Linky
Blog pre podnikateľov
Vyhľadávanie
Kontakt
Nové položky menu
Príručka podnikateľa
Základy predaja
Katalóg firiem

Využite elektronický podpis pri podávaní daňového priznania Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   

Daňové priznanie je možné vyplniť a podať na daňovom úrade, pod ktorý spoločnosť sro spadá.

V dobe elektronickej komunikácie možno uskutočniť podanie daňového priznania elektronicky. Medzi výhody tohto podania patrí možnosť opraviť chybu bez zbytočných škrtov a výmeny formulárov, a čo je hlavné, nemusíte nikam chodiť, čakať v radoch a ani sa báť, že na úrade bude zatvorené, a vy by ste nestihli podať daňové priznanie v stanovej lehote.  

Elektronické daňové priznanie je vhodnou voľbou nielen pre súkromníkov, ale aj pre účtovníkov, daňových poradcov a firmy. Ak ste povinní podľa zákona podať daňové priznanie a vlastníte certifikovaný elektronický podpis, máte možnosť vyplniť tlačivá v elektronickej podobe a aj ich tak odovzdať. Ak ešte nemáte elektronický podpis, môžete si ho kedykoľvek zriadiť.

Elektronický podpis, čiže virtuálny podpis je platenou službou, no prináša množstvo výhod. Oceníte ho najmä pri komunikácií s úradmi, ale aj s obchodnými partnermi, či pri podpisoch zmlúv, napríklad aj pri kúpe ready made spoločnosti. V plnom rozsahu nahrádza bežný podpis.

Vyrubenú časť dane, ktorú ste neodviedli na mesačných zálohách, musíte doplatiť. Minimálna pokutou za nesplnenie riadneho termínu podania daňového priznania je 33,19 Eur pre živnostníkov resp. 66,38 Eur pre právnické osoby. Najvyššia vymeraná pokuta v prvej fáze je 16 596,95 Eur.

Odkladanie podania daňového priznania sa môže stať veľmi nepríjemnou záležitosťou, preto sa podaniu daňového priznania v žiadnom prípade nevyhýbajte. Daňový úrad nemôže odpustiť pokutu nikomu, ani fyzickej ani právnickej osobe, pretože zákon ukladá povinnosť túto pokutu vyžadovať, vybrať a vymáhať. Podanie daňového priznania sa dá odložiť o tri mesiace pokiaľ má daňovník príjmy na území Slovenskej republiky. Šesť mesiacov v prípade daňovníkov, ktorí majú aj/alebo len zahraničné príjmy. O odklad môžete požiadať príslušný daňový úrad do 2.apríla formou písomného oznámenia, v ktorom zároveň uvedie lehotu na odklad a zaplatenie dane.  

Náš tip: zakúpte si registračnú pokladňu do svojej prevádzky cez internet a ušetríte svojej firme nemalé financie

 

 

Komentárov
Vyhľadávanie RSS
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!




3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Posledná úprava ( 01. April 2012 )
 
< Predchádzajúca
 
Vyhľadať na stránke
Press Info
Aktuálne informácie zo sveta podnikania
Kalendár udalostí
Apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Tento mesiac
Aktuality

   Domov  Tlačiť  @ Kontakt Hore